Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след ремонт на ДВГ(156 - 2.0). Моля дайте съвет.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако става въпрос за двата маркуча на капака на клапаните от станата където е капачката, но срещу нея(т.е отдясно), току що я извърших процедурата и въздух си излиза съвсем спокойно. Така че май тази версия отпада.

Comment

Ами търсете проблема надолу тогава
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колега измерих те ли износването на цилиндрите единия вариант е да имат износване на елипса и за това да гори масло другата възможност е да си попаднал на фалшиво масло. И при двата случея имаш разход на масло защото просто маслото загрява и става тънко и минава през хлабините на сегментите има трябва най много 2000 км ако селед това не спре да пуши вариантите не са добри. Има и някаква вероятност да има скъсан гумички на клапаните при използването на неподходящ дорник гумичките може да се скъсат при монтаж.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Ами износването беше 0.2мм, а за въпросния 3-ти майстора каза че в повечето сервизи даже няма да ми кажат че е задрал, защото е много малко. Маслото е директно от вносителя. Гумичките ги смениха и се надявам наистина да са сложени както трябва. Не съм си и помислял, че изобщо няма да ми гори масло заради 3-ти, но пък чак толкова... То ще излезе че повече ми гори отпреди ремонта.

Comment

Вземи смени маслото. Аз моето на 7000 като стана и ми изгори 1 литър за 300 км. После като долях прясно, до морето и обратно за 550 км. не го бутна и грам.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Май ше взема наистина да го сменя. Сега съм на 1400 км от разработката. Майстора каза на 2000 ама то май всеки различно препоръчва от 1000 до 2000 км.

Comment

Първоначално публикувано от Jivo Покажи съобщение
                Еми колега:
                ..........
                Второ-износването ми е 0.2мм което е ОК.
                Неможе да е надрано само буталото- просто няма как да има поражения само на него а цилиндъра да е незасегнат. Но положението не беше кои знае какво по цилиндъра.
                .........
                Все пак, като ти е правен ремонта в сервиз се предполага, че хората там знаят какво правят, и какви трябва да са стойностите на допустимото износване.

Аз съм чел, че допустимото износване на цилиндрите е до 0.04мм. А освен това се предполага, че и буталото има някакво износване. Така, че то се събира и става не благоприятно. Но 0.2мм ми се струва голямо.
                А след като уточни, че и цилиндъра е бил леко надран, става още по-зле.

Нека и други колеги да кажат какво мислят по това износване.
                Но най-добре я закарай там където са я правили и да ти кажат защо пуши и гори масло.
                Тук само си чешем пръстите.
                Успех!
                Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Еми то натам отиват работите - да ходя пак.А за износването на буталата- както казах по-горе: даже и задралото бутало си е с тефлоножото покритие. Офф взе да ме отчайва колицата. Пък толкоз си ме кефи.

Comment

Айде късмет и не се отчайвай, хубавите неща нали знаеш, трудно стават.Пиши после какво е излязло
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Понеделник съм там, че вече не ме свърта.Ще пиша какво става, а пък ако някой може да даде акъл, ще съм благодарен.

Comment

Здравейте пак. Резултатът е: връщам я за рекламация, пък ще видим какво ще стане. Резултат чакайте след време.

Comment

Working...
                        X